Justinian Cioroianu: Curriculum Vitae

Justinian Cioroianu este un militant activ online pentru protectia mediului inconjurator.
Motto-urile sale:
-“LIFE IS LOVE AND LOVE SAVES THE WORLD!”
-“SAVE THE BLUE PLANET!”
si imaginea reprezentativa:
 Utilizati energia eoliana:
                       

SAVE THE BLUE PLANET!

Salvati planeta albastra!

Protejati mediul inconjurator pentru sanatatea oamenilor!

Toti oamenii din lume pot sa lucreze impreuna pentru o planeta mai curata.

Energia eoliana este curata si nu polueaza mediul.

Turbinele eoliene produc energie electrica utilizand energia vantului si protejaza fragilul mediu inconjurator.

Faceti turbine eoliene si utilizati energia curata a vantului!

SAVE THE BLUE PLANET!

Numele si prenumele complet: Justinian Ion Cioroianu

      Fotoportret
DATE DE CONTACT SI OBIECTIVE
 
( M, 69, Romania, BUCURESTI )

 

Data nasterii:

01-06-1948 

Locul nasterii: Domnesti-jud. Giurgiu

Telefon mobil: 0773 387 104

Permis de conducere: DA

OBIECTIVE, PROIECTE IN CURS DE DERULARE

1-elaborarea si promovarea de tehnologii ecologice-nepoluante pentru
protejarea mediului inconjurator,
2-militarea pentru protejarea mediului inconjurator la nivel global,
Tipul de post urmarit:

Project-based

Orase urmarite:

BUCURESTI

Domeniu de activitate urmarit:

Guvern/Institutii

Disponibilitate de schimbare resedinta:

in tara si in strainatate
Disponibilitate pentru calatorii de afaceri: mai putin de 30% din program

EXPERIENTA

Experienta generala:

• Experienta in munca: peste 41 ani

• Experienta in management: da, 13 ani

• Experienta pe domenii: inginerie 35 ani, I.T. 10 ani

Istoric experienta

• inginer specialist in lucrari de montaj cazane energetice de 1035 t/h,executate sub licenta BABCOCK din Germania si ulterior inginer tehnolog si inginer principal III-proiectant la Intreprinderea Vulcan Bucuresti.

A lucrat la Intreprinderea Vulcan Bucuresti

, (Nr. angajati: Peste 10.000) in perioada:

1974-09 >< 1994-03

Inginerie in cadrul sectiei Omologari la Asistenta Tehnica si al Atelierului de Proiectare si Tehnologii “Cazane Energetice”.

Descrierea companiei asa cum se prezenta la vremea respectiva:

cea mai mare si cea mai moderna intreprindere constructoare de cazane energetice mari si de unitati de pompare din Romania.

EXPERIENTA PROFESIONALA:

I)-IN SECTORUL DE STAT: -20 de ani. 1974><1994
A lucrat ca inginer specialist in lucrari de montaj cazane energetice de 1035 t/h,cazane moderne care inglobeaza tehnica de varf pe plan mondial,la care functionarea si procesul tehnologic de ardere sunt asistate de un computer performant si de elemente moderne de automatizare,cazane executate de Intreprinderea Vulcan-Bucuresti si de colaboratorii sai sub licenta BABCOCK din Germania, firma care la data respectiva era nr.1 in lume in domeniul producerii de cazane energetice mari cu pereti membrana,cu circulatie fortata si cu arderea in focar de combustibil mixt(solid,lichid si gazos), ulterior a fost inginer tehnolog si inginer principal III-proiectant la atelierul cazane energetice. Functiile indeplinite:
1-Inginer specialist in lucrari de montaj cazane de 1035 t/h de la I.E.Rovinari; sub asistenta tehnica a sa,supravegherea, controlul si semnatura sa pentru executarea in conformitate cu documentatia tehnica a lucrarilor de montaj din punct de vedere cantitativ si calitativ,s-a montat partea sub presiune a 3 cazane de 1035 t/h si circuitele sala masini la 2 blocuri energetice de 330 Mw.
A participat la verificarile si probele hidraulice cu ISCIR a cazanelor de 1035t/h,la probele tehnologice,la punerile in functiune a blocurilor energetice,la supravegherea in exploatare a blocurilor energetice de 330 Mw in perioada de garantie,precum si la lucrarile de reparatii si de modernizari a partii sub presiune a cazanelor de 1035t/h de la I.E. Rovinari. Perioada:1974-1979.
A facut parte din mai multe comisii tehnice, viziteaza Blogurile:

http://comisiadespargeritevicazan.blogspot.com/ 
http://analizasistemdilatarecazande1035.blogspot.com/ 

Intr-un moment in care se preconiza scoaterea din fabricatie a cazanului de 1035t/h,deoarece se reclama ca nu este fiabil pentru ca se sparg tevile din cauza executiei, a intocmit o lucrare tehnica ampla si bine elaborata numita “Analiza asupra avariilor suferite de sistemul sub presiune al cazanelor de 1035 t/h pe lignit-Rovinari”,care a avut un impact pozitiv pana la cele mai inalte niveluri si astfel a contribuit la fabricarea pe mai departe a cazanului de 1035t/h,cat si a altora similare din punct de vedere constructiv, intr-un numar mare si la livrarea acestora la mai multi beneficiari. Astfel si-a adus un aport personal la cresterea indicelui de dezvoltare economica a Romaniei, iar zeci de mii de oameni ai muncii au avut de lucru si ca atare au castigat multi bani pentru ei si familiile lor; viziteaza Blogurile:
http://analizaspargeritevicazan.blogspot.com/ 

http://nalizaspargeritevicazande1035pag2.blogspot.com/  

2-Inginer tehnolog. A lucrat timp de 6 luni in Intreprinderea Vulcan Bucuresti in cadrul Serviciului Tehnic ca inginer tehnolog.Perioada: martie-noiembrie1980

3-Responsabil al I. Vulcan cu lucrarile de reparatii efectuate la utilajele auxiliare ale cazanelor de 1035 t/h de la I.E.Turceni. Perioada 1980-1981.

4-A fost nominalizat prin mai multe Ordine Comune ale Ministerului Industriilor Constructoare de Masini, Ministerului Energiei Electrice si ale Ministerului Industriei Electrotehnice,in Anexa 2 a acestora,cat si in listele de ingineri specialisti pentru lucrarile de reparatii cazane de 1035 t/h,care erau solicitati sa mentina in functiune blocurile energetice de 330 Mw de la I.E.Rovinari si de la I.E.Turceni in perioadele de iarna,viziteaza Blogurile:
http://bp1.blogger.com/_MjKVKJ9Bqx4/R07agwr2DhI/AAAAAAAAAKU/tItX5o6cmKE/s1600-h/Ordin+Comun.bmp   

http://bp3.blogger.com/_MjKVKJ9Bqx4/R07fgQr2DkI/AAAAAAAAAKo/A8D3sj_y3bk/s1600-h/Anexa+II+Ordin+Comun.bmp
http://bp1.blogger.com/_MjKVKJ9Bqx4/R07YGwr2DfI/AAAAAAAAAKI/Xr7oogdCw-A/s1600-h/personalul+MICM+la+lucrarile+de+reparatii+cazan.bmp 

5-Sef Asistenta Tehnica a Intreprinderii Vulcan Bucuresti,la lucrarile de montaj si punere in functiune a cazanelor energetice de 1035t/h de la Intreprinderea Electrocentrale Turceni,iar sub asistenta tehnica a colectivului pe care-l conducea si sub raspunderea directa a sa s-au montat si pus in functiune 3 cazane de 1035 t/h.Perioada 1981-1985, viziteaza Blogul: http://bp0.blogger.com/_MjKVKJ9Bqx4/R078Zgr2DmI/AAAAAAAAAK0/pr2UtsiDF9c/s1600-h/Telex+sef+AT.JPG 
A fost si este o persoana modesta si cu mult bun simt, insa de dragul adevaruluii trebuie sa se faca urmatoarele mentiuni:
-in toata perioada de 10 ani cat a lucrat pe santierele energetice ale tarii si-a facut datoria si a aparat interesele Inreprinderii Vulcan Bucuresti, al carui angajat era, ale Ministerului Industriilor Constructoare de Masini, cat si mai ales interesele Economiei Nationale, a cautat sa impace pe toata lumea, insa trebuie sa se precizeze ca au fost si multe persoane nemultumite, care ii pastreaza probabil si azi o amintire nu prea placuta, deoarece aceste persoane intra in categoria celor care nu stiu sa piarda si au fost destul de multi cei care au pierdut in confruntarile tehnice cu el. A luptat intotdeauna singur contra restului lumii si a invins in toate marile confruntari, motiv pentru care si-a cam facut cativa dusmani puternici.

6-Inginer proiectant si apoi Sef de Proiect Cazan 525t/h de la I.E.Craiova,in cadrul Atelierului de Proiectare si Tehnologii Cazane Energetice de la Intreprinderea Vulcan Bucuresti.Perioada: 1985-1992.
A facut parte din diferite comisii tehnice, viziteaza Blogurile:
http://comisieomologarecazande1035.blogspot.com/

http://comisiadecazane.blogspot.com/

http://delegatcompetentlaicpet.blogspot.com/

iar printre altele a avut si sarcina sa supravegheze buna functionare a cazanelor de 1035 t/h,viziteaza Blogul:
http://bp2.blogger.com/_MjKVKJ9Bqx4/R2QEnYA73AI/AAAAAAAAAPQ/NithBdtrcx4/s1600-h/supraveghere+cazane+de+1035+t+pe+h.JPG 

7-Inginer in cadrul Directiei de Montaj a Intreprinderii Vulcan Bucuresti. Perioada:1992-1994.

II)-IN SECTORUL PARTICULAR: -13 ani. 1994><2007

A infiintat si inregistrat la Oficiul Registrului Comertului, Societatea Comerciala EUROSOLARIS PRODIMPEX S.R.L.,unde a avut calitatea de asociat unic. Perioada: martie 1993- septembrie 2006, viziteaza: 

http://bp3.blogger.com/_MjKVKJ9Bqx4/R17WSTFeNAI/AAAAAAAAAPA/wu4ucRagm-A/s1600-h/Sentinta+Judecatoreasca++de++constituire+SC+Eurosolarie.JPG 

 

Prezentarea activitatii SC Eurosolaris Prodimpex SRL,deschide linkul:

http://eurosolarisprodimpexsrl-justiniancio.blogspot.com/

III)-FREELANCER IT IN PERIOADA: 2007-data prezenta

Alte observatii.

In perioada 1964-2007 de 33 de ani si-a format tinuta profesionala,dupa cum urmeaza:

A)-A prestat urmatoarele activitati ca practicant sau ca angajat: muncitor necalificat,fochist la puncte termice,lacatus mecanic,strungar,desenator tehnic,tehnician termoenergetic si ca statistician la Centrul de Calcul al Directiei Centrale de Statistica.
B)-A absolvit Facultatea de Energetica, sectia Termo, cursuri la zi, din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, in anul 1974.
C)- A dobandit experienta practica profesionala in domeniul energetic lucrand 20 de ani(1974-1994) in sectorul de stat, din care 10 ani la lucrarile de montare a 6 cazane de 1035 t/h pe lignit in Santierele de interes national de la I.E. Rovinari, si I.E.Turceni, la montarea cazanului de 510 t/h pe sisturi bituminoase de la la I.E.Anina, cat si alti 10 ani ca tehnolog, proiectant si apoi ca sef de proiect al cazanului de 525 t/h pe lignit de la I.E.Craiova II, in cadrul Atelierului Cazane Energetice din I. Vulcan.
D)-A dobandit experienta practica extraprofesionala lucrand 13 ani (1994-2007) in sectorul particular, intr-un numar mare de domenii de activitate, precum: marketing, management, lucrari de montare si reparatii auto, cat si stilistica caroserii auto, constructii civile, instalatii sanitare si electrice, electronica si electrotehnica, automatizari, protectie antiefractie si securizari perimetre, confectii metalice, comert intern si operatiuni de comert exterior, intermedieri imobiliare, turism, publicitate, modelling, stilist de look, arta fotografica si arta grafica, invatamant, muzica, audio-vizual, info-multimedia, sport, actiuni umanitare, etc

E)-A dobandit experienta de freelancer IT, lucrand 10 ani (2005-2014) ca liber profesionist in informatica. Justinian Cioroianu este un militant activ online pentru protectia mediului inconjurator. La materialele sale de multimedia postate pe internet are peste 200.000 de vizionari facute de utilizatori de internet din toata lumea, dintre care peste 5500 ii apreciaza munca in mod deosebit si s-au declarat prietenii lui online.

Prin importanta deosebita pe plan mondial a domeniilor abordate de el: economic, energetic, cercetare pentru elaborarea de tehnologii nepoluante pentru protejarea mediului inconjurator si pentru  combaterea incalzirii globale, sanatatii, schimbarii mentalitatii umane actuale care pune banul mai presus de spirit, mentalitate care a provocat printre altele si aceasta criza economica care a afectat economia tuturor tarilor si a condus la un declin economic mondial,  prin natura preocuparilor sale si prin calitatea muncii prestate, Justinian Cioroianu a stabilit contacte permanente cu stafurile unor personalitati marcante din cercurile politice inalte din USA si economice din United Kingdom, contacte care conduc pana la Casa Alba din Washington, de la care primeste frecvent mesaje online, deschide linkul:
http://cid-261e2b426e5f05eb.spaces.live.com/blog/cns!261E2B426E5F05EB!170.entry?wa=wsignin1.0&sa=824361927

Caracterizare:

Pregatirea profesionala cat si activitatea desfasurata, il prezinta ca un inginer capabil cu o bogata experienta practica in domeniul termo-energetic.

El are deasemenea o buna experienta practica in numeroase domenii ceea ce-i confera profesionalism in tot ceea ce intreprinde si mai ales ii permite sa aiba o imagine de ansamblu asupra vietii sociale, economice, spiritual-cultural-sportive si politice si a contemporanilor sai, cat si mai ales sa elaboreze solutii pertinente pentru schimbarea acesteia in bine.

Se implica aproape in orice fel de activitate, mai putin in comertul cu arme, droguri si femei, in furturi, in comiterea de nedreptati sociale si crime, in exploatarea, injosirea si persecutarea fiintelor umane, sau in luarea de mita.

 
REFERINTE :

1-Diploma de studii,viziteaza blogul:
http://bp2.blogger.com/_MjKVKJ9Bqx4/R03AFQr2DVI/AAAAAAAAAJM/t5DLb5MpGQ4/s1600-h/diploma+de+inginer.JPG 


2Activitate de cercetare. A efectuat pe cont propriu in timpul liber studii de cercetare pe cont propriu in domeniul tehnologiilor nepoluante pentru protejarea mediului inconjurator intr-o perioada de  cca. 27 de ani si a depus la OSIM documentatia pentru obtinerea unui brevet de inventie pentru o turbina eoliana de putere mare in anul 1993, viziteaza:
http://osimturbinaeoliananventiejustin.blogspot.com/ 

3Contacte internationale
3.1-In domeniul protectiei mediului inconjurator:
I-a contactat pe BARACK HUSSEIN OBAMA
-noul Presedinte ales al USA, pe AL GORE-fost Vice Presedinte al U.S.A., pe Sir RICHARD BRANSON-Presedintele companiei internationale “VIRGIN” si pe Senatorul U.S.A. John Cornyn; Blogul de mai jos este un centralizator in care se recomanda vizitarea blogurilor referitoare la personalitatile indicate mai sus :
https://justinian3.wordpress.com/2009/08/07/environment-healt-justinian-cioroianus-messages-from-america/
I-a contactat si pe urmatorii:
-Mr.STAVROS DIMAS European Commissioner for Environment,
-Mr. Janez Potocnik European Commissioner for Science & Research,
iar referitor la cadrul strategic pentru schimbarea climei, pe:
-Mr.Roger Morier de la Banca Mondiala,
-Mr.Jeff Brez  de la Banca Mondiala,
-Ms.Dorota Kowalska de la Banca Mondiala ,
-Environmental Protection Agenty,
-L-a contactat pe Bill Gates, vezi adresa catre Bill & Melinda Gates Foundation,viziteaza Blogul:
http://justiniancioroianubillmelindagates.blogspot.com/feeds/posts/default 

A contactat Agentia Green Peace International,viziteaza:
http://adresacatregreenpeaceinternational.blogspot.com/

Militeaza activ online pentru protectia mediului inconjurator si pentru schimbarea mentalitatii umane,viziteaza website-ul:

si Blogurile postate pe portalul MySpace:
http://www.myspace.com/justiniancioroianu 

http://ambasadarepmoldovaadrcatrejcioroianu.blogspot.com/


4-Contacte locale:
4.1S-a adresat tuturor Presedintilor Romaniei in exercitiu dupa anul 1990,cat si Guvernului Romaniei, vezi raspunsurile acestora:
Scrisoare catre Presedintele Romaniei Emil Constantinescu:
Scrisoare catre Presedintele Romaniei Ion Iliescu:
Scrisoare catre Prim-Ministrul Adrian Nastase:
O scrisoare catre Presedintele Romaniei Traian Basescu:
Un raspuns de la Presedintia Romaniei:
Scrisori catre Prim-Ministrul Guvernului Romaniei Calin Popescu Tariceanu:
Scrisori catre Prim-Ministrul Guvernului Romaniei Emil Boc:

http://cid-261e2b426e5f05eb.spaces.live.com/blog/cns!261E2B426E5F05EB!213.entry

SCRISOARE DESCHISA, adresata DOMNULUI PRESEDINTE KLAUS IOHANNIS

http://trairisicugetari.blogspot.ro/2014/12/scrisoare-deschisa-adresata-domnului.html

4.2-Are mai multe propuneri si un proiect, adresate Primariei Municipiului Bucuresti,vezi si raspunsurile de la PMB, viziteaza:

 
5-Militant pentru pace. La data de 12 martie 2003,inainte de izbucnirea razboiului din Irak a scris Presedintelui USA,George W Bush, un mesaj in care isi exprima dorinta ca USA sa asigure un climat de pace in lume si nu de razboi; a militat si militeaza activ pentru pace, cooperare si intelegere intre popoarele lumii,viziteaza:
http://justiniancioroianusmessagetogwbush.blogspot.com/2008/06/justinian-cioroianus-peaceful-message.html

7-C.V.-ul sau pe Bestjobs:
8-Wikipedia. Activitatea ing.Justinian Cioroianu redactata in limba engleza se poate viziona pe Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/User:Cioroianu_Justinian

In situatia in care pentru o evaluare exacta a capacitatii si personalitatii sale sunt necesare date suplimentare,se va trimite Portofoliul care contine intreaga sa activitate cu toate realizarile profesionale,cat si cele extraprofesionale in detaliu,in e-mailul solicitantului.
 
STUDII:
• Institutul Politehnic Bucuresti – Facultatea de Energetica, sectia Termo,
1969 – 1974
Facultate (terminat la zi cu diploma)
A avut ca tema la proiectul de stat “Centrala termica pe turbine cu gaze din aviatie”

Competente profesionale:

Limbi straine

• Rusa – Incepator
• Italiana – Mediu
• Engleza – Avansat

Alte aptitudini

tehnice, organizatorice, juridice,
manageriale, artistice, sportive.

 

Informatii profesionale suplimentare

Proiecte sa desfasoare o activitate de cercetare in domeniile dezvoltarii tehnico-industriale, energetic, precum si in cel ecologic in vederea elaborarii si promovarii de tehnologii nepoluante pentru protejarea mediului inconjurator, pentru o planeta mai curata si pentru oameni mai sanatosi.

Hobby

Calculatoare/Internet, Turism/Excursii, Muzica, Sport

PRE-INTERVIU
-Ce te motiveaza?
-Dorinta de a fi util societatii la un nivel superior.

Care ar fi jobul tau ideal?

in domeniul organizarii si dezvoltarii socio-industrial-economice pe principiile protejarii mediului inconjurator,cat si ale echitatii sociale.

Care este cea mai mare realizare a ta de pana acum?
Experienta practica profesionala; intr-o perioada de 41 de ani de studiu si de munca am asimilat notiuni teoretice la un nivel superior si am luat contact cu tehnologii inalte pe care mi le-am insusit, cat si mai ales am acumulat o experienta practica deosebit de bogata in foarte multe domenii de activitate si in mod special in domeniul cazanelor energetice mari precum este cel de 1035 t/h ,de care ma leaga o activitate continua de 10 ani la lucrari de montaj,la lucrari de reparatii,precum si o activitate de supraveghere a exploatarii blocurilor energetice de 330Mw in perioada de garantie, cat si alti 10 ani de lucru in serviciul tehnic si de proiectare,activitati care au facut din mine unul dintre putinii ingineri specialisti in domeniu care cunoasc integral acest tip de cazan energetic modern de conceptie germana care inglobeaza tehnologii inalte,cat si aspectele pozitive si negative ale etapelor de proiectare, executie,transport,depozitare,montaj, exploatare,reparatii si modernizari.

Cum te-ar caracteriza ultimul tau sef?

ca un inginer cu o bogata experienta practica in domeniul cazanelor energetice mari de 1035 t/h.

Cum te-ai descrie? (3 calitati, 3 defecte)

Calitati:

1-sunt cinstit,

2-sunt rezistent la program de munca intelectuala prelungit, de cca 10-12 ore zilnic , inclusiv sambata si duminica

3-am inteligenta creatoare.

Defecte:

-nu mai am timp pentru activitati sportive si din acest motiv ma deplasez mai greu,deoarece obosesc la efortul fizic.

Cum te vezi peste 5 ani?

-o persoana publica, utila societatii.

Vezi si aici “Despre mine”:
http://contactjustinianioncioroianu.blogspot.ro/2016/05/despre-activitatea-mea.html

Are o transparenta online de 100%

https://justinian3.wordpress.com/2009/08/18/justinian-ion-cioroianuexperienta-unei-vieti-de-studiumunca-si-analizaperioada-1974-2009/ 

SAVE THE BLUE PLANET!  SAVE THE PLANET!

Fotografie prelucrata digital, autor : Justinian Ion Cioroianu

Leave a comment